Negyvenháromapos kihívás - Harmadik nap


Sziasztok, 

A kihívás ezen napja egyszerre volt érdekes és nehéz is. Okosan kellett megválasztani, miről írsz, mert nem csak a pozitív oldalát kellett bemutatni. És miután a rossz oldallal is szembesült, sanszos, hogy utána már kevésbé kedveled. Nekem legalább is ez jutott elsőre eszembe. Szerencsére az én imádatom kiállta a próbát :D


HARMADIK NAP:
Írj valamiről, amit szeretsz, majd írd át úgy, mintha gyűlölnéd!



Amíg a két személyes kis kávé főzőm lefőzi a kávét, addig összepakolok a fehér fa asztalon: elteszem a tengerészkék tányér alátéteket, a kék gyümölcsös tálat, a vasmacska mintás mécsest és a helyükre tolom a két, az ablakhoz közelebbi fehér műbőrszékeket is.

Ahogy lefőtt a kávé kiöntöm egy hófehér porcelán pohárba, és egy tinta kék szalvétával, az asztalra teszem úgy, hogy a beszűrődő napfény mindenhol érje. Gondosan lefényképezem, aztán feltöltöm az internetre ezzel a megjegyzéssel:

Nem tudom, a kávé mutat ennyire jól a pohárban, vagy a pohár megy ennyire a kávéhoz. Minden esetre, ez a világ legfinomabb innivalója. Bárhogy készítem el ínycsiklandó és bármilyen kajához passzol. A fánktól elkezdve a meleg szendvicsig. Sőt merem megkockáztatni, hogy még a táskából előkapott termoszból is remek meginni. ÉS persze a legjobb gyógyszer a nehéz napok átvészelésére.

És rányomok a küldés gombra. Pár perccel később jön is válasz az osztálytársaktól:

Nem értem, mit szeretsz rajta ennyire. Függőséget okoz, és megsárgul a fogad tőle, Anita. Tudod, mi kell az ilyen napokra: egy jó séta. Nah, az a megfelelő levezetése egy hosszú napnak. Nem kell ide a koffein! – írja anyáskodóan Laura, akinek mindene a hosszútávfutás és a joggingolás.

Meglátszik, hogy nem szoktál annyit tanulni, hogy bezombulj. – cukkolom viccesen, hiába tudom, hogy holnap a vérem fogja szívni emiatt.
Kávé, pff... Az még hagyján, hogy olyan a színe, mint a homoknak, de a keserű íze még ennél is rosszabb. Nem segít rajta sem a melegszendvics, se a tejszínhab, bármit is mondasz. – reagálja negatívan Aliz, aki többször is neki rugaszkodott egy-egy kávé bögrének, de azóta sem szerette meg.

Biztos a kávé márkájával volt a gond. – Reagálok rá mielőtt a  mögöttem lévő nyitott, fehér polcokhoz lépek és előhalászom a cukor, az édesítőszer és fűszerek közül a saját márkával ellátott kávés dobozt és lefényképezem. – De nem erőszak a disznótor, ha nem, hát nem. Így viszont több marad nekem.  :D


Neked mi lenne az a kedvenc, amit letudnál írni negatívan is? Szerinted befolyásolná mi után leírtad azt, hogy mennyire szereted?

Üdv,
Brukú
Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás számomra:

Az írás számomra:
"Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Jessica Sorensen

Tartalomjegyzék

Fordító

Chat

Írós és történetes blogok hirdetései